Quantcast
Channel: fanzines.gr
Viewing all 611 articles
Browse latest View live

Αυτοέκδοση;

$
0
0

Το άρθρο αυτό συντάχτηκε με αφορμή ένα μια σύντομη ιντερνετική συζήτηση σχετικά με το πλαίσιο που οριοθετεί τις φανζίν-εκδόσεις. Ουσιαστικά, είναι μια προσπάθεια να ξεκαθαριστεί η έννοια της “αυτοέκδοσης”, όπως αυτή χρησιμοποιείται για τις d.i.y. εκδόσεις.

Αυτοέκδοση vs Αυτοέκδοση

Τα τελευταία χρόνια στο λεξιλόγιο πολλών έχει προστεθεί η λέξη “αυτοέκδοση”. H αυτοέκδοση (self-publishing) δηλώνει ότι ο εκδότης ενός έργου/βιβλίου, είναι ταυτόχρονα και δημιουργός του. Ο δημιουργός δηλ. είναι υπεύθυνος όχι μόνο γα τη συγγραφή, αλλά και για το στήσιμο, τη διανομή και την προώθηση της δουλειάς του.

Αυτοέκδοση μπορεί να είναι μια διπλωματική εργασία ενός φοιτητή, ιδιωτικές εκδόσεις, βιβλία που κυκλοφορούν με τη μέθοδο print on demand (POD), τα βιβλία των αδερφών Σαββάλα κ.ο.κ.

Είναι γεγονός πως τελευταία στο χορό των αυτοεκδόσεων έχουν μπει και ορισμένοι εκδοτικοί οίκοι, οι οποίοι έχουν αναγνωρίσει στην αγορά την ύπαρξη ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την έκδοση των βιβλίων τους (λ.χ. η myedition των εκδόσεων Γκιούρδας).

Σε παγκόσμιο επίπεδο τώρα, οι αυτοεκδόσεις αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των βιβλίων που εκδίδονται. Σημαντική συνεισφορά σε αυτό έχει και η ανάπτυξη της μεθόδου POD που αναφέρθηκε παραπάνω. Λ.χ. μέσω του Lulu έχουν αυτοεκδοθεί πάνω από ένα εκατομμύριο τίτλοι από το 2002 μέχρι σήμερα.

Οι d.i.y. αυτοεκδόσεις (εφ’ εξής “ανεξάρτητες εκδόσεις”), αν και αποτελούν μέρος των αυτοεκδόσεων, παρουσιάζουν ορισμένα ιδιαίτερα γνωρίσματα. Οι ανεξάρτητες εκδόσεις είναι αυτοτελή έντυπα που δημιουργούνται με τη λογική των zines. Ποια είναι όμως αυτή η λογική;

 

Τα χαρακτηριστικά των φανζίν

Στον πρόλογο του Δωρεάν Περιοδικά Πόλης, ο Ιάσονας Π. ξεχωρίζει τέσσερα κοινά γνωρίσματα των φανζίν.

  • Η έκδοσή τους [πραγματοποιείται] με σχεδόν αποκλειστικό σκοπό την επικοινωνία των εκδοτών τους με τον υπόλοιπο κόσμο (κάτι που χαράζει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα φανζίν και διάφορα πολιτικά έντυπα, που αν και είναι αυτοδιαχειριζόμενα και δεν έχουν σκοπό το κέρδος, καθορίζονται ωστόσο από τις επιταγές μιας ιδεολογίας).
  • Η άρνηση της πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Η αντιεμπορευματικότητα (που δε σημαίνει ότι τα φανζίν δεν υπακούουν εν μέρει στους νόμους και τις επιταγές του εμπορεύματος, απλά ότι δε βγαίνουν με σκοπό το κέρδος και δεν εμπεριέχουν μισθωτή εργασία των εκδοτών και συνεργατών τους τουλάχιστον).
  • Η διακίνησή τους [γίνεται] περιφερειακά, αν όχι εντελώς έξω από τα κατεστημένα κανάλια.

Προσωπικά, ένα ακόμη κοινό γνώρισμα που αναγνωρίζω στην πλειοψηφία των φανζίν είναι η περιορισμένη κυκλοφορία. Ο Mike Gunderloy αναφερόμενος στα zines, είχε γράψει: Δεν αποτελούμε μικρογραφία του μαζικού Τύπου. Δεν εκφράζουμε απρόσωπη επικοινωνία. Ένα προϊόν μαζικής παραγωγής δεν πιστεύω πως αποσκοπεί στην προσωπική επικοινωνία, τουλάχιστον όχι τόσο ειλικρινά και άμεσα όπως ένα zine. Ναι, η άμεση επικοινωνία είναι ο μόνος σκοπός!

Αντεργκράουντ

Τα zines απευθύνονται σε ένα μικρό, σχετικά, κοινό. Ένας πολύ αντιπροσωπευτικός αριθμός αντιτύπων για τα ελληνικά δεδομένα είναι τα 100 αντίτυπα. Αυτός ο αριθμός συναντάται αρκετά συχνά και σε φανζίν του εξωτερικού, ενώ τα πιο “επιτυχημένα” zines (Cometbus, MRR κλπ), τα οποία έχουν παγκόσμια διανομή, τυπώνονται σε κάμποσες χιλιάδες αντίτυπα. Αρκετά συχνά ο χώρος στον οποίο κινούνται και διανέμονται οι ανεξάρτητες εκδόσεις ταυτίζεται με το undeground.
Προφανώς, δεν υπάρχει underground αν δεν υπάρχει mainstream. Αυτό το αναφέρω μιας και λ.χ. στον χώρο των ελληνικών κόμικ ουσιαστικά δεν υπάρχει μια mainstream σκηνή. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο ερασιτεχνισμός βαφτίζεται αυτόματα φανζίν, ενώ στην ουσία είναι ένα από τα πρώτα βήματα μιας έκφρασης που προσπαθεί να εδραιωθεί.
Και τι είναι τελικά φανζίν; Η ανεμελιά, ο ρομαντισμός, ο ενθουσιασμός, η ειλικρινής έκφραση και δημιουργία, η ανάγκη για επικοινωνία.


Now Here #2

$
0
0

Το δεύτερο Now Here έβαλε τα καλά του (βρώμικη φωτοτυπία και cut ‘n’ paste αισθητική) και βγήκε στην καλύτερη εποχή του χρόνου! Θηριώδες σε μέγεθος και με εμπνευσμένα άρθρα και θέματα επί παντός -πανκ- επιστητού: Never Mind the Burgas: Muslim Punk, Despite Everything U.S. tour report, συνεντεύξεις με Bad Trip και Terra Tenebrosa, παρουσίαση της περσινής καλοκαιρινής συναυλικής σαιζόν, καταραμένα posters, στήλες, κολάζ κοινωνικού προβληματισμού με πρωταγωνιστές τα τσοπανόσκυλα του συστήματος, comics και πολλά ακόμα!

Προσωπικά εξεπλάγην με τη συνέντευξη των Terrible Feelings, με ένα τραγούδι των οποίων έχω φάει τελευταία γερό κόλλημα! Κάπου είδα και μια αναφορά για προσπάθεια να παίξουν στα μέρη μας. Ποιος είπαμε μαζεύει τα χρήματα;

 

Στοιχεία έκδοσης

Now Here #02/ Άνοιξη 2012 / 96 σελίδες / Α5 / Φωτοτυπία/ ? αντίτυπα.

Σημεία διανομής

Τσεκάρετε το http://www.nemesisknox.com/.

Το Ξύδι #1

$
0
0

Σε σύντομο διάστημα κυκλοφορεί ακόμη ένα Ξύδι με αρκετά παιχνιδιάρικη διάθεση. Η ποίηση και τα σκίτσα πρωταγωνιστούν, ενώ υπάρχουν και συνεντεύξεις των Ronson και The Big Noise Attack. Διαβάστε το υπό τους ήχους της συλλογής electric soup no.1, την οποία και επιμελήθηκαν οι συντάκτες του zine.

Είναι γεγονός πως το όλο εγχείρημα μου μοιάζει αρκετά με τις Chimeres. Για να δούμε όμως τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια…

Το Ξύδι #1 (Άνοιξη 2012)

Στοιχεία έκδοσης

Το Ξύδι #1 / Απρίλιος 2012 / 48 σελίδες / Α5  / Ψηφιακή εκτύπωση σε χαρτί kraft / 1000 αντίτυπα.

Διανομή

Τσεκάρετε το http://toksidi.blogspot.com/. Παράλληλα με το χάρτινο τεύχος κυκλοφορεί και ηλεκτρονική έκδοση ;)

Εταιρία Ευχών

$
0
0

Η Εταιρία Ευχών μπορεί να πραγματοποιήσει όποια ευχή κι αν ζητήσει κάποιος. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι όπως δείχνουν, αλλά έντεχνα η δημιουργός του κόμικ αφήνει αρκετά ερωτηματικά, τα οποία αναμένεται να απαντηθούν στο δεύτερο μέρος της ιστορίας.

Ξεκινώντας το διάβασμα του κόμικ έπεσα πάνω σε κάποιες κλισέ περιγραφές κι έτσι δεν είχα πολλές προσδοκίες. Στην πορεία βέβαια, η ιστορία άρχισε να με κερδίζει. Πολύ συμπαθητικό σχέδιο (με ξυλομπογιές νομίζω) και ωραία ροή.

Post Scriptum

[georgeRgR]: Αν δεν κάνω λάθος, αυτό είναι το πρώτο σου κόμικ. Θα έλεγα πως έπεσες στα βαθιά σχεδιάζοντας μια εκτενή ιστορία. Γιατί ένα τόσο παράτολμο βήμα;

[Χριστίνα]: Δεν είναι ακριβώς το πρώτο μου κόμικ αλλά είναι το πρώτο που εκδόθηκε. Στο παρελθόν είχα φτιάξει αρκετές μικρές ιστορίες ξεκινώντας από την εφηβεία. Έπειτα κάποια στιγμή σταμάτησα για κάποια χρόνια επειδή δεν είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο λογω δουλειάς. Φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Ζούμε σε ένα περιβάλλον τρομοκρατίας ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει. Μέσα στη φαντασία θα δεις πολλά στοιχεία πραγματικότητας. Είναι κάτι πολύ επίκαιρο. Η ιστορία άρχισε να σχηματίζεται στο μυαλό μου και με τη βοήθεια της φίλης μου Βάλιας Καπάδαη κατάφερε να εκδοθεί.

Εικόνες

Etairia_Efhon-cover

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Μικρές Παράξενες Ιστορίες

$
0
0

Κόμικ βασισμένα σε διηγήματα συγγραφέων των Ambrose Bierce, Πλάτωνα Ροδοκανάκη, Algernon Blackwood κ.α. Κάποιες από τις ιστορίες μπορείτε να τις διαβάσετε και στην προσωπική ιστοσελίδα του Φώτη.
Εν συντομία, να αναφέρω πως κατά τη γνώμη μου οι Μικρές Παράξενες Ιστορίες αποτελούν ένα πειραματικό έργο ενός δημιουργού που προσπαθεί να βρει και να βελτιώσει το στυλ του.

Μικρές Παράξενες Ιστορίες (Μάρ. 2012)

Εικόνες

Μικρές Παράξενες Ιστορίες (Μάρ. 2012)

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Ο Φαβορίτης και η μέρα της κρίσης!

$
0
0

Φαντάζομαι οι περισσότεροι γνωρίζετε τους νόμους του Μέρφυ. Και ποιος είναι αυτός ο οποίος έχει βαλθεί να τους επαληθεύσει; Μα φυσικά ο Φαβορίτης! Ότι είναι να πάει στραβά λοιπόν, απλά στραβώνει.

Φαβορίτης #3 (Μάρ. 2012)

 

Είμαι σίγουρος πως οι ακροατές της hxc σκηνής θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο κόμικ. Διαβάστε ακούγοντας το τραγούδι των Παρκινσονς που ακολουθεί ;)

 

Στοιχεία έκδοσης

Φαβορίτης #3 / Μάρτιος 2012 / 16 σελίδες / Α4  / Φωτοτυπία με έγχρωμα εξώφυλλα / ? αντίτυπα.

Διανομή

Όποιοι προνόησαν πήραν με τη μία και τα τρία τεύχη του zine στο CC2012. Οι υπόλοιποι στέλνετε μέηλ στο redblackflag [at] hotmail [dot] com.

Little Charmer on issuu!

$
0
0

Αυτή τη φορά γυρνάμε το χρόνο -μόλις- 20 χρόνια πίσω! Χάρη στον φίλο TangerineSeabreeze, ανεβάσαμε στο issuu τα δύο τελευταία τεύχη του Little Charmer, καθώς και το έντυπο “80′s 90′s Psychedelic Pop” του Ζήσιμου (The Crooner). Και για να γίνει η ανάγνωση πιο ευχάριστη, εδώ θα βρείτε την C60 που συνόδευε το τελευταίο τεύχος του Little Charmer, Charmed by the Sea. ;)

 

Little Charmer #2 (Απρίλιος 1992)

Little Charmer #3 (Ιανουάριος 1993)

80′s 90′s Phychedelic Pop

Πουστιά και Όλεθρος: Ενάντια στο καλοκαίρι

$
0
0

Τρίτο και καταϊδρωμένο, καλοκαιρινό τεύχος, το οποιο κυκλοφόρησε στα μέσα Ιουλίου του ’11 στο πάρτυ του Π&Ο στο Λυκαβυτό. Δε φτάνει που χάσαμε το πάρτυ και το λάιβ σόου του Alex C, αυτό κι αν αργήσαμε να το πάρουμε στα χέρια μας -Τα σχολεία είχαν κλείσει εδώ και καιρό. Περνάγαμε όμορφα στην κατασκήνωση. Και τα πρωινά, όταν βγαίναμε στα βαθυά, ακόμα περισσότερο αφότου σκοτείνιαζε. Αυτές οι νύχτες πέρασαν και το Π&Ο δεν έχει δωσει σημεία ζωής από τότε. Μὴ κλαίετε· οὐκ ἀπέθανεν, ἀλλὰ καθεύδει (κατα Λουκάν 8:52).

Αφίσα του Πουστιά και Όλεθρος πάρτυ (16.07.2011)

Αφίσα του Πουστιά και Όλεθρος πάρτυ (16.07.2011)

Στοιχεία έκδοσης

Πουστιά και Όλεθρος #3 / Ιούλιος 2011 / 36 σελίδες / Α5 / Ψηφιακή εκτύπωση (;) / ; αντίτυπα.

Διανομή

Απευθυνθείτε στην εκδοτική ομάδα: http://poustia.tumblr.com/


Μουνί Γεμάτο Αγκάθχια

$
0
0

Το μουνί (γεμάτο αγκάθχια) ειναι ενα perzine* που φτχιαχτηκε τον χειμώνα του 2010-2011 και κυκλοφόρησε την ανοιξη του ιδίου χρονου. Ειναι μια παρουσιαση σκεψεων σε φορμάτ ποιηματων και κειμενων, κομμενων και κολλημενων (το λεγόμενο cut&paste) παρεα με ασπρομαυρεσ φωτογραφιεσ,ζωγραφχιες και μουντζουρες σε απλα,κοινα χαρτχια εκτυπωτη. Ετσι, παλαιοσχολιτικα και λιτα, με την βοηθεια κολλας,ψαλιδγιου,γκαβλας και υπαρξιακων το μουνι εγινε πραγματικοτητα.

Το μουνι κυκλοφορει με απαραιτητη κι ελευθερη οικονομικη ενισχυση για να μπορεσει να επανατυπωθει.

Φρίκη Σκ. ΑΠΡ/2011

*[ Perzines are a genre of zines; the “per” meaning “personal”. Although most zines could be considered personal in that they represent the opinionated work of one person, this term describes zines that are written about one’s own personal experiences, opinions and observations.]

Τεύχη

Το πρώτο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011, ενώ το δεύτερο ακριβώς ένα χρόνο μετά.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Εικόνες

Μουνί Γεμάτο Αγκάθχια #01 (Απρ. 2011) Μουνί Γεμάτο Αγκάθχια #02 (Απρ. 2012)

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για το συγκεκριμένο φανζίν, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Μαύρη Φουστανέλα

$
0
0

Toυ Gaasp! Studio, η InkSitu Comix και η Pthirus Pubis Comics παρουσιάζουνι τη Μαύρη Φουστανέλα. Ιένα βουκολικό manga του Χρήστου Σταμπουλή που διανέμιτι τσάμπα, βασισμένου σ’ ιδέα τ’ Γιώργου Τσακιρέλη.

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας, η Μαύρη Φουστανέλα έρχεται αντιμέτωπη με την εξαφάνιση της Μαυροβουλίτσας. Η αναζήτηση της πολυαγαπημένης τον φέρνει στο κατώφλι όλης της πολιτικής μούργας της εποχής. Οι αντιπαραβολές με τη σημερινή κατάσταση είναι φυσικό επόμενο.

Μαύρη Φουστανέλα

Διανομή

Τα αντίτυπα εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού. Μέχρι να το βρείτε, παραθέτουμε την ηλεκτρονική έκδοση του.

Εικόνες

Μαύρη Φουστανέλα

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Unholiness

$
0
0

Το Unholiness ήταν ένα zine  που εστίαζε κυρίως στο black και death metal.  Ήταν δημιουργία των Γιάννη Χατζηγιακουμίδη και Ιορδάνη Αναστασιάδη. Στο πρώτο τεύχος συμμετείχε κι ένας τύπος με το ψευδώνυμο ”Eskarth”.

Δικιά μου γνώμη; Το Unholiness ‘zine είναι το καλύτερο zine της τότε εποχής…

Τεύχη

Το πιθανότερο είναι να βγήκαν δύο μόλις τεύχη.
  • Unholiness #1, Νοέμβριος 1992 (Α4, 50 σελίδες). Περιέχει συνεντεύξεις από Disharmonic Orchestra, God Forsaken, Desultory, Pandemonium, Dinas Emrys, Nightfall, Order from Chaos, Burzum, Ancient Rites, Zemial, Beyond Dawn, Deadly Dislocated, Exterminance, Burial, Dead Christ, Rator, Cadaverous Condition, Desecrate, Winged, Rotting Christ, Impaled Nazarene. Επίσης, μια αναφορά στη σκηνή της Πολωνίας, πολλά βιογραφικά και πολύ καλές δισκοκριτικές.
  • Unholiness #2, Ιούλιος 1994 (Α4, 84 σελίδες). Σαφώς ανώτερο από το πρώτο, περιέχει συνεντεύξεις από Eve Of Mourning, Nergal, Thus Defiled, Dysgrace, Bubonic Plague, Moonspell, Opera IX, Kawir, Aertificial Peace, Excess Of Cruelty, Depravity, Deranged, Vermin, Fifth Dominion, Chapel Of Rest, Oxyrius, Scum, Fatal Obsession, Funeral Urn, Immanis, Necromass, Necrobiosis, Estuary Of Calamity, Cthonium, Cenotaph, Armed Death, Psychotic Noise, Schizo, Bleed, Divine Eve, Morbius, Coprophillia, Noise Waste, Disharmony, Belial, Maligius Hate.

Trivia

Ο Ιορδάνης και ο Γιάννης είχαν την εταιρία Dark Side Records, η οποία κυκλοφόρησε αρκετές μπάντες του χώρου. Την ίδια περίοδο με το Unholiness παίζαν και στους Sarcastic Terror, ενώ ο Ιορδάνης παλιότερα συμμετείχε και στους Nocturnal Death, En-Garde και Naissant…

Εικόνες

Unholiness #01 (Νοέ. 1992) Unholiness #02 (Ιούλ. 1994)

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για το συγκεκριμένο φανζίν, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

η ιστορια του γλαρου που εμαθε σε μια γατα να πεταει ή η ιστορια της γατας που εμαθε σε ενα γλαρο γιατι να πεταει

$
0
0

Οι γλάροι και οι γάτες ανταλλάσσουν γνώσεις ζωής… πώς ήταν εκείνα τα παραμύθια που μας διάβαζε η κυρία Σοφία στο νηπιαγωγείο και εμείς την κοιτούσαμε επίμονα στο στόμα λες κι από εκεί έβγαιναν όλα τα φοβερά πλάσματα του κόσμου; Ε, κάπως έτσι ήταν η ανάγνωση.

Όταν το τελείωσα η πρώτη μου σκέψη ήταν τα παζλ και η πλαστελίνη και η υπόγευση ήταν πόσο θα ΄θελα να διαβάσω αυτό το παραμύθι στον πιθανό απόγονό μου και να έχω την εικόνα του να με κοιτάει με μάτια γουρλωμένα και βλέμμα «και μετά; Και μετά;»

Σαν χρόνια ερωμένη του παραμυθιού, ήταν από τις λίγες φορές που αποφάσισα ότι θα γράψω κάτι χωρίς καμία μα καμία βαρεμάρα. Η τρίχρωμη γάτα και ο σοφός γλάρος έγιναν ταξίδι σε χώρες αθώες και απαλλαγμένες από ο,τιδήποτε σύγχρονο, σαθρό και βρώμικο. Η γάτα έχει ανθρώπινες συνήθειες, διαβάζει βιβλία, πίνει καφέ με γεύση φουντούκι και δεν φοράει ταμπέλες, αφού τη λένε απλά γάτα.

Ο πολυταξιδεμένος γλάρος έχει όνομα, και είναι το πιο σούπερ όνομα για γλάρους: κνουλπ! Η γάτα μαθαίνει στον Κνουλπ πως ζουν οι άνθρωποι και ο Κνουλπ της δείχνει τους ορίζοντες του ταξιδιού πέρα από τα τετριμμένα. Μοιράζονται γεύσεις και συνήθειες, γνώσεις, ταράτσες, ένα χταπόδι  και μια κόκκινη κουβέρτα.

Λένε και σοβαρές κουβέντες όπως το ότι ελευθερία δεν είναι πάντα να φεύγεις αλλά και να μένεις καμιά φορά. Ελευθερώνουν πουλιά και κάνουν ησυχία για να δουν μια ταινία στην κατάληψη. Ταξιδεύουν πάνω από ένα λεωφορείο, κοροϊδεύουν τους ψαράδες και φεύγουν φυγαδευμένοι μ’ ένα πλοίο με άγνωστο προορισμό! Θες κι εσύ να συνεχίσεις τις περιπέτειές τους και βγάζεις απ’ το μυαλό σου έεενα σωρό ιστορίες αφού η γάτα και ο Κνουλπ σ’ έχουν πάρει στη παρέα τους…

Τέλεια σκιτσάκια, όμορφα χρώματα, απαλές γραμμές, έτοιμα να φωνάξουν για δράση το μικρό πιτσιρίκι που κρύβεις μέσα σου. Η εικονογράφηση ακολουθεί τη μαγεία της αφήγησης και δε σου δίνει κανένα περιθώριο να αφήσεις το φανζίν κάτω και να σηκώσεις το τηλέφωνο που χτυπάει… αφού τώρα είσαι στο λιμάνι που μυρίζει λιμάνι :)

Ευχαριστώ γι’ αυτή την γεύση ελευθερίας των παιδικών μου χρόνων και για τα λίγα λεπτά αθωότητας που ξεπηδούν τόσο ανεμπόδιστα μέσα απ’ τις γραμμές. Δεν στεναχωριέμαι που τελείωσε αφού το παραμύθι όποτε θέλουμε το συνεχίζουμε.Αρκεί ο γάτος να μην έχει τσακωθει με τον φίλο του τον τυπογράφο!

 

Διανομή

Το βρήκαμε στον πάντα φιλόξενο χώρο της ελευθεριακής κουλτούρας. Αντίτυπα υπάρχουν επίσης στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου, στο αυτόνομο στέκι, στο βιβλιοπωλείο Πολιτεία και στην κατάληψη Ευαγγελισμού.

Εικόνες

I_Istoria_tou-Glarou-cover cat+knulp

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

News from Bree

$
0
0

Το περιοδικό της Μέσης Γης από τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Tolkien.

Τεύχη

  • News from Bree #01, ?
  • News from Bree #02, Οκτώβριος 2004
  • News from Bree #03, Μάρτιος 2005
  • News from Bree #04, Ιούνιος 2005
  • News from Bree #05, Οκτώβριος 2005
  • News from Bree #06, Ιανουάριος 2006
  • News from Bree #07, Ιούνιος 2006
  • News from Bree #08, Απρίλιος 2007
  • News from Bree #09, Δεκέμβριος 2007
  • News from Bree #10, Οκτώβριος 2008
  • News from Bree #11, Οκτώβριος 2008 – Μάρτιος 2009
  • News from Bree #12, Απρίλιος 2009 – Μάρτιος 2010
  • News from Bree #13, Απρίλιος 2010 – Νοέμβριος 2010
  • News from Bree #14, ?

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για το συγκεκριμένο φανζίν, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

No Exit zine #05 – Μάιος 2012

$
0
0

Γύρω στα τέλη Μαΐου κυκλοφόρησε το 5ο τεύχος του crust-hardcore-punk-trash-grind-etc zine No Exit. Μικρότερο από το προηγούμενο τεύχος αλλά με πολύ υλικό.

Περιέχει συνεντεύξεις με: Amebix, Stripmines, Pyroklast, Deathhammer, D-Takt & Råpunk records, κριτικές και ότι άλλο θα περίμενε να βρει κανείς σε πανκο-φανζίν.

No Exit zine #05

Στοιχεία έκδοσης

No Exit #05/ Μάιος 2012 / 24 σελίδες / Α4 / Αγγλικά

Διανομή

Όπως και τα προηγούμενα τεύχη, θα το βρείτε σε συναυλίες και στέκια, με e-mail στο nofuturezine (at) gmail (dot) com, στο distro του zine και σε άλλα ψαγμένα distros (εδώ μερικά).

Για περισσότερες πληροφορίες τσεκάρατε τα blog και fb του zine.

Πάρτυ με φανζίν εσανς στο vm (Πέμπτη 14/6)

$
0
0

Με αφορμή την κυκλοφορία του Το Μουνί Μου Μέσα #10, οι ΑΚ και ΚΜ μας/σας περιμένουν την Πέμπτη 14/6 στις 18.00 στο vinyl microstore (Διδότου 34, Εξάρχεια). I’m sooo into this!!

Επ’ ευκαιρία και αφορμή του δέκατου και γαμώ τεύχους μας, διοργανώνουμε ένα έξαλλο fuck off πάρτι, συγγνώμη, μια λιτή και σεμνή παρουσίαση θέλαμε να πούμε (να ‘ουμ’), κατά την οποία δεν θα υπάρξει καμία έκπληξις (no surprises, που λέει κι ο κλαψομούνης των Radiohead), εκτός από φαγάκι, ποτάκι, μουσικούλα, φιλάκια (σόρι, μπερδευτήκαμε) και ζούπα dj sets από γραμμένα σιντίζ (είμεθα σλάκερς), εκτός κι αν φιλοτιμηθούν οι αγαπημένοι μας ντιτζέιζ έβα (σλουρπ, γλειψ), Marios «unbefuckinlievable» Perrakis, Konstantinos «superbabe» Varotsos και last but least, «poupasmetetionoma» Dice. Special guest appearances: το εξωτικό μωρό Khmer Natasja σε ζόρικα κόλπα και ο μυστηριώδης Atesimag Epmalarax σε μία επίδειξη surfing. Είσοδος ελεύθερη στα μουνιά (ανεξαρτήτως φύλου).


Holy Sword

$
0
0

Ατσάλι και ξερό ψωμί.
Το 1ο τεύχος κυκλοφόρησε μονο σε μορφή μουλτιμίντια ψδ-ρομ τον Οκτώβρη του 2002.
Το 2ο τεύχος, το οποίο τυπώθηκε, κυκλοφόρησε τον Μάρτη του 2010 και διατείθεται και ως pdf εδώ.
Μάλλον δεν κυκλοφόρησε 3ο τεύχος, μιας και το 2011 μετονομάστικε σε Steel For An Age.

Εικόνες

holy-sword-zine-issue-2-cover

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για το συγκεκριμένο φανζίν, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Steel For An Age

$
0
0

Και ενώ εμείς γερνάμε και σκευρώνουμε, ο Κόναν ποτέ δεν πεθαίνει. Ούτε και το επικό πάουερ μέταλ.

Τον Μάρτιο του 2011, σαν συνέχεια του Holy Sword, και πάνω στην ώρα για το Up The Hammers Festival, κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος του Steel For An Age παρέα με ψδ. Διατείθεται και ως pdf εδώ.

Τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε και το 2ο τεύχος.

Όμορφοι οι ημίγυμνοι μπρατσωμένοι πολεμιστές μεν, πιο όμορφες οι ολόγυμνες χυμώδεις πολεμίστριες δε. Στο 3ο τεύχος θέλω πολεμίστριες στο εξώφυλλο!

Εικόνες

steel-for-an-age-zine-issue-2-cover steel-for-an-age-zine-issue-1-cover

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για το συγκεκριμένο φανζίν, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Behind The Mirror

$
0
0

Αν και αγνοώ την ιστορία του, πρέπει να ‘ναι αρκετά παλιό, αυτό το αντεργκράουντ χέβι μέταλ φανζίν. Κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος τον Σεπτέμβρη του 2009, το οποίο είναι διαθέσιμο και ως πδφ εδώ.

Εικόνες

behind-the-mirror-zine-issue-14-cover

Αν έχετε επιπλέον πληροφορίες ή υλικό για το συγκεκριμένο φανζίν, αφήστε ένα μήνυμα παρακάτω ή επικοινωνήστε με τους συντάκτες του site.

Merlin’s online!

$
0
0

Βλέποντας αναρτημένες τις σελίδες του πρώτου MMB στο fb, δεν αφήσαμε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη! Από σήμερα λοιπόν, το πρώτο τεύχος του περιοδικού είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ μέσα στις επόμενες βδομάδες για ανεβούν και επόμενα (οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνονται από τη σελίδα του fanzines.gr στο facebook).

Για την ιστορία, το πρώτο τεύχος του Merlin’s κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 1989 με εξώφυλλο τους Ιρλανδούς The Pogues. Μιχάλη, σ’ ευχαριστούμε!

Έκθεση: Το Αθηναϊκό Underground 1964-1983

$
0
0

Την Παρασκευή 29.06.2012 εγκαινιάζεται στο Contemporary Art Meeting Point | CAMP! (Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά) μια πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομική έκθεση για τα πρώτα βήματα του εγχώριου αντεργκράουντ ρεύματος. Κι επειδή τα Εξάρχεια δεν υπάρχουν πια, μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη!

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου παρουσιάζεται στο Camp το πρώτο μέρος της έκθεσης “Το Αθηναϊκό Underground” με τον χρονικό προσδιορισμό 1964-1983. Η έκθεση φιλοδοξεί να καταγράψει το εύρος αυτού του ιστορικού φαινομένου, τόσο χρονολογικά όσο και περιπτωσιολογικά. Από τις πρώτες νύξεις για το ύφος στις σελίδες του περιοδικού Πάλι έως στον μηδενισμό του punk και τη σταδιακή πολιτικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του φαινομένου. Από τα δεκάδες έντυπα των 70s και 80s που διανέμονταν στην πλατεία Εξαρχείων έως ψυχεδελικές και underground τάσεις στις γκαλερί της εποχής. Από το παραισθητικό και παραβατικό σινεμά έως τη σχέση των εικαστικών με τη μουσική της εποχής. Η έκθεση θα επιχειρήσει να αναλύσει το κλίμα εκείνης της εποχής, πολιτισμικό και πολιτικό, το οποίο (ίσως) εμφανίζει παράδοξες ομοιότητες με τη σημερινή. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η ιστορική ανασκόπηση αυτή θέλει ν’ ανοίξει διάλογο με μια ανήσυχη καλλιτεχνική σκηνή των ημερών μας που θα μπορούσε, υπό κάποιο πρίσμα, να θεωρηθεί το “νέο underground”.

Μετά το τέλος του πρώτου μέρους (Πέμπτη 30 Αυγούστου) θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος (εγκαίνια: Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου) με τίτλο “To Αθηναϊκό Underground-1984-2012”, όπου παρουσιάζονται περιπτώσεις πιο σύγχρονων καλλιτεχνών που δραστηριοποιιούνται σε κάτι που μοιάζει επικίνδυνα με “underground”. Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης διάρκειά της, η έκθεση θα πλαισιωθεί με προβολές, εκδηλώσεις και συζητήσεις όπου οι πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής θα καταθέσουν, προσωπικά την εμπειρία τους. Παράλληλα στα εγκαίνια το κοινό θα έχει μια πρώτη παρουσίαση της έκδοσης ενός πλούσια εικονογραφημένου βιβλίου με αναλυτικές προσεγγίσεις στο φαινόμενο από ερευνητές και μελετητές.

Συντονισμός-επιμέλεια: Θανάσης Μουτσόπουλος
Επιμελητής έντυπου αρχείου: Νεκτάριος Παπαδημητρίου
Επιμελητής εικαστικού αρχείου: Παντελής Αραπίνης
Επιιμελητής κινηματογραφικού αρχείου: Γιάννης Χαριτίδης
Επιμελητής εικονογραφικού αρχείου: Θανάσης Μουτσόπουλος

Καλλιτέχνες της έκθεσης Underground: 1964-1983

Αλέξης Ακριθάκης, Μίνως Αργυράκης, Στήβ Γιαννάκος, Στέργιος Δελιαλής, Νίκος Ζερβός, Λάζαρος Ζήκος, Πάνος Κουτρουμπούσης, Nicholas Liber [Νίκος Λυμπερόπουλος], Ηλίας Πολίτης, Θανάσης Ρεντζής, Αλέξης Ταμπουράς, Κωστής Τριανταφύλλου, Λεωνίδας Χρηστάκης, Γιάννης Αρκούδης Χριστοδούλου, Χρήστος Ζυγομαλάς, Νάνος Βαλαωρίτης.

Viewing all 611 articles
Browse latest View live